Skip to main content

Majlis Aidilfitri Bahagian Latihan, INSPEN

Entry raya berderet2 ni... maaf ya.. harap sudi baca..:)

Actually Majlis ni 3 in 1.

Majlis Aidilfitri
Farewell Puan Aina Eidayu
Doa Selamat Puan Azalina berangkat ke Mekah untuk menunaikan fardhu haji.

Bagus. Jimat dan ringkas. Buat sekaligus je kan. Takde la orang luar cakap, asyik makan je keje gomen ni.. Haha, upss!

Eh, dulu masa aku keje kat Kilang Hicom Teck See dulu selalu jugak makan-makan. cumanya masa itu tiada blog n what so ever... kan.!




Inilah saja ruang yang ada untuk 3 majlis ni... ofis unit aku terpisah kat atas. tingkat 6 nun. ni buat kat level 3, di mana ianya menempatkan Unit PPTM dan Unit PPH. Aku? Unit PPPE. Staff yang hanya ada 7 orang tu. Hehe.



Makanan sampingan. kuih bingka n kek lapis sarawak tu home made ye... yan yang buat... sedappp... kek coklat pun home made.. sedapppp.. eh aku ni ape je yang xsedap kan...=p


Rendang, bubur kacang, kek carrot, buah-buahan...


Main menu. Sate... Hahahaha, orang raya kena lah menu raya kan... hikhik... ni pun antara sampingan. Tapi sebab portion dia besar, so nampak mcm antara main dishes la...


Menunggu Timbalan dan ketua-ketua unit...




First time kot letak gambar2 dorang kat sini.. ni lah rakan sekerja yang baru... Semuanya baru... : Iffa, Linda, kak Ila dan en.zaidi... Kalau panggil En. Zaidi ni kan, dan2 teringat laki... eh macam janggal je sebut nama laki sendiri...:)


Me n Iffa. Ada orang kata ada iras muka kitorang ni...ye ke?




Sampai dah orang yang di nanti... jom soruuuuu!


Last!. Muka tuan rumah harus kena tempek kan... =p

Bai.!


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…