Skip to main content

Jom Hebat KL #Shaklee

Untung betul sebab dapat join Jom Hebat anjuran "moyang" aku ni..
Moyang dalam Shaklee ler...:)
Memang ditunggu program macam ni..
Hari tu dengar dari jauh je Magic Ipoh, ni anjuran Kak Cery, Jutawan muslimah Shaklee..:)
Bila la nak buat kat KL plak kan..
Dapat tau ada JOm Hebat ni, terus bagi nama n bayar..
Berbaloi!


 Ramai kan... baru seminar je ni.. belum lagi NC macam bulan 6 hari tu..:)

 Kami Geng SuperMom!! :)

 Dari kiri : Auni, Jiha, aku, Mak Ainul, Mak Lyna Noh, Nurul n Kak Miah..:)

 Kaum bapa-bapa... En.ady xdapat ikut sebab dia keje.. anak-anak aku tumpangkan kat umah Cikgu Ira... Mekasih Ira,,:)

 Bersama ngan "moyang" aku, Mak Lyna Noh aka Kakak Cantik..
Sebenarnya aku dah kenal lama sikit lah ngan Kak Lyna ni..
Sebelum terjebak ngan Shaklee lagi..
Ingat lagi, masa aktif masuk contest dulu, ada join satu contest kak Lyna..
Aku menang, no.3 kalau tak silap..
Hadiahnya, satu botol Vitalea!
Aku taktau dan tak amik tau pun menatang apa Vitalea tu..terbiar mcm tu je..
Sampaila aku berpantang kan Zara.. Order set menyusu Shaklee..
Sekali ada Vitalea.. wahh, sama ngan hadiah tu..
Apa lagi, makanla dua biji sehari.. sebab dah nak expired...
Lepas tu baru lah aku terjebak ngan Shaklee..:)
Beli set menyusu, alhamdulillah susu meriah,
dua tiga kali gak berfikir nak join ahli, sebab banyak kekangan masa tu..
Mula2 join, mcm2 alasan aku bagi..
Tapi sokongan padu dari Mak Ainul, akhirnya...
berhenti jap tarik nafas lega!
Then sambung balik..
teruskan perjuangan untuk membantu lagi ramai orang kat luar sana dengan Shaklee ni..

Eh, lari tajuk dah ni..
Tu nanti lah aku buat entry success to journey keh!..
:)



 Teman saya pada hari tu, Jiha..

 Yeay! Dapat 1 dirham dari mak..:)

 Team RMC!! 

 Auni Nadra!..:)

Sementara tunggu session kedua belah petangnya, lunch dulu kat Teh Tarik Place (TTP) kat Empire Gallery ni ngan geng Supermom..:)
Sedap ok makanan kat TTP ni..

Group photo yang sebelah petang untuk leaders..

Mak kami dapat 1gram gold dari Master Lyna Noh n Zainul... sebab naik rank coordinator..:)
Tumpang bergambar skett..
Nak amik aura tu..

1 dirham for me.. hadiah dari mak n babah sebab efektif.. Jom kumpul dirham plak..
Tengah aim setengah dinar ni untuk rank Coordinator..:)
tq mak n babah..


Jom bervivix! Promo bulan ni tau.. Jimat sehingga RM100.. Rugi sapa tak grab..:)
Masa ni dah habis sesion untuk leaders. So ajak Jiha lepak lagi kat TTP untuk minum petang plak..

Aku order ni.. sedappppp sangat! teringat2 nih..;)

Dah balik umah.. excited bebudak ni dapat minion..:)
Upah sebab kena tinggal..


 Dari kamera babah..:)


Conclusionnya...
memang best sangat2 program macam ni..
di samping nak kekalkan aura positif dalam bisnes,
dapat juga ilmu2 marketing yang baru..
dapat juga merapatkan ukhuwah..
dapat kawan baru..
nak berjaya dalam hidup, kenalah rapat2 n follow orang berjaya tu..:)

Ok, special tu anak2 shaklee ku,
ambil peluang untuk pegi mana2 program berkaitan dengan Shaklee..
macam mami kata tadi, untuk kekalkan momentum positif dalam diri masing2..
gud luck anak2 cucu2 mami..:)


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…