Skip to main content

Magic Touch Training By Kak Cery, Jutawan Shaklee


Ni cerita bulan Jun hari tu.. Alhamdulillah, aku antara anak mama Ainul yang terpilih untuk menghadiri kelas Kak Cery kat Seri Kembangan. Sapa Kak Cery ni? Huhuhu, Jutawan Shaklee ni. Tengok income dia bulan-bulan nanges! Aku nak jugak jadi macam dia! Doakan aku kawan2! Dapat hadir training from Kak Cery pon Ya Allah, bangganya rasa. Nak amik aura diaa...

Training ni diberi nama, Magic Touch. Memang magic lah! Bulan Jun aku berjaya naik satu tangga dalam dunia Shaklee.. Alhamdulillah, syukur syukur yang teramat syukur. Terima kasih Ya Allah. Kak Cery, Mommy Hadha, Mama Ainul tunjukkan jalan je. Pokok pangkalnya diri sendiri. Yakin boleh Ana!



Babah Faiz : Husband kepada Mak Shaklee saya, Ainul tgh bagi tips marketing Shaklee..:)



Gambar from blog Noli.. Kami yang terpilih pada hari itu..:)


Kelas Shaklee yang sentiasa boleh hangkut anak-anak, suami. Tapi Enady tak ikut masa tu.. Aku lah yang handle anak-anak..


Kak Cery. Really inspired me! Insyallah suatu hari nanti aku juga boleh jadi sepertinya. Ameen!


Dengan geng-geng RMC! dari kiri : Jiha + baby Auni, Mama Ainul + Areessa, Kak Cery, Aku + Zara, Noli dan alahaii, tak ingat plak nama yang hujung tu..


We again!..:)


Jiha tengah bagi talk pasal info Shaklee..gud job Jiha!


Lastly, ngan Jutawan Shaklee yang sangat down to earth! Thanks banyak2 kak Cery di atas ilmu yang diajar.. Nanti kita jumpa lagi..:)

Nak join Shaklee macam saya?
Meh kita sembang2 meh..
Ana  018-2244135

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
1 comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…