Skip to main content

Promo Shaklee Mac 2013 : Ostematrix



Wow wow weeeee!!!

Bulan ni promo Oste la..
Bagi ibu-ibu menyusu, bakal-bakal ibu mesti sukakannya..

Benefit untuk Ibu Menyusu (Pengalaman sendiri) :

- Malam-malam xde dah sakit belakang, sakit pinggang akibat dari menyusukan baby, bukan malam je tau..
- Dah xde lenguh2 badan, kejang2 kaki tangan semua dukung budak tecik ni haa..Ratu dukung Zara ni..
- Oste ni makan waktu malam sebelum tido, esok pagi konfem lawas je.. Keluar isi perut semalamnya.. haha, no sembelit..
- Ibu menyusu kan, kalsium akan share ngan anak sekali melalui susu ibu yang baby minum, kalsium kita makin kurang lah sebab share kan..
- Tulang temulang baby cepat kuat, Zara 2 bulan dah meniarap (ni aku rasa sebab pengambilan Oste )
- Bagi yang malas minum susu, telan je oste ni.. hehe..

Untuk bakal-bakal Ibu pulak :

- time ngandung nilah yang kena lebihkan kalsium sebab kalsium ibu akan kongsi ngan baby dlm perut.
- elakkan kekejangan.
- no more sembelit dah..
- bagi bakal-bakal ibu yang tak boleh minum susu. Ramai yang aku jumpa, kawan2 sendiri pun ada, time tak ngandung suka sangat susu, bila dah ngandung, pandang susu pun taknak, camne baby nak dapat kalsium kan..

Insyallah, Oste ni sangat senang nak telan. Bila dah ada dalam mulut, licin je oste ni masuk dalam badan. :)

Ostematrix Shaklee ni lebih daripada kalsium tau..
Dapatkannya sekarang..:)

Oh ye, bukan hanya untuk Ibu menyusu dan bakal Ibu sahaja,


1.Mereka yang kurang mendapat zat2 membina tulang dari pemakanan harian.
2.Mereka yang mengambil berat tentang pembinaan tulang dan mengekalkan tulang yang sihat untuk jangka masa panjang
3.Mereka yang merokok, pengambilan alkohol yang tinggi, atau kerap minum minuman ringan - tabiat gaya hidup yang boleh mengehadkan atau mengganggu penyerapan kalsium
4.Wanita yang berumur 30 tahun dan ke atas, remaja dan warga tua.
5.Wanita yang mengalami gejala PMS
6.Mereka yang mengambil berat tentang tekanan darah yang normal
7.Sekiranya anda sukar menelan kalsium dalam bentuk lain


Harga terendah pada bulan Mac sahaja..


PM me untuk detail dan harga istimewa! :)
________________________________

Ana Lyana
Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
Hp | 0133396435 / 0182244135
anacomey_84@yahoo.com
FB Page : Dani Dania Store




♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…