Skip to main content

Cyrus Dzulqarnain turned to 2 + Atiya turned to 1

Firstly, thanks Ana (aku dah biasa panggil Miera ni Ana) coz jemput aku n family. Dari ko war-warkan dulu, aku memang dah set yang aku nak sangat pegi. Sebab tahun lepas aku tak dapat pegi. huhu. Ade hal apa ntah aku tak ingat.

So, Ahad tu plannya. Kul 2 nak g umah Ana then kul 4 nak g umah cousin aku, Ain. Bufday party anak dia jugak, si Atiya.

Ntah macam mana plannya ke laut. Oh ye, gara-gara semua tertido lepas makan nasi lemak berhantu aku pagi tu kot. Haha. Ingat kul 12 nak siap2 lah. Sekali kul 1 baru semua bangun. Kelam kabut sikit. Last-last sampai umah Ana kul 3.00 lebih2 sikit.

Sampai-sampai, dah ada Ena n Dayu. Ena dah repeat berapa kali ntah. Dayu baru kali kedua. Dayu terus war-warkan aku Charkuewtiau Uncle Man tu. Sedap gilosss! aku nak repeat, tapi aku malewww.. hewhewhew.. =p

Aku makan-makan then sembang-sembang. Dayu mahu mengundurkan diri sebab dia mau ke IOI Mall katanya. Nak layan Madagascar. Then Ena teman aku makan lagi. Eh teman merangkap tolong pegangkan Zara sekali. Hehe. Tq Ena n hubby..:)

Tak lama lepas tu Izza datang. Ngan hubby dia. First time jumpa ngan Izza, sempat aku bisik kat Ana, tanya Izza ke tu? haha. sori Za, tak cam sangat lah. Izza makan-makan then balik.

Tinggal aku sorang. Eh ade la orang lain tapi aku tak kenal. Aku dah janji ngan Kak Ila aka Jivebumz nak pegi party Cyrus ni. Aku sampai awal. So, menunggulah kami. Sekali Kak Ila ckp dia lewat sikit. Tunggu jugakla sebab nak pegi umah Ain sesama pulak.

Lama jugak tunggu. Dani dah ngamuk-ngamuk. dani tu bukan boleh, dia jenis cepat boring. sejam je tahan kalau pegi mana-mana tu. Lepas tu confirm akan sakit jantung dengan perangai dia. Apa lagi, papa diala yang setelkan. G bawak masuk dalam kete. Pasang aircond. terus senyap. Aku? Aku menunggu la kat bawah khemah tu ngan Zara. Sempat gak makan apa-apa yang patut lagi. haha. mane tak gemuks.

Dalam kul 5 Kak Ila sampai. Makan sekejap then terus gerak umah Ain kat Jenjarom nun. Nak dekat Maghrib baru sampai umah Ain. Kek pun dah habis. Huhu. tak dapat makan bufday cake Atiya. Gambar pun nan adolah nak ditempek. Setel solat Maghrib, memasing balik umah sendiri.

Hehe.

Lastly, thanks Ana n Ain. Jangan lupa jemput lagi tahun depan. :)

With Dayu n Ena


Ensomi sibuk melayan Dani main buble



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…