Friday, August 5, 2011

Drive tanpa husband

Tak pernah lagi drive berdua ngan Dani sejauh ini : Putrajaya >> Kg. Gajah,Perak.

Selalu pun mesti ngan papa Dani. Tapi papa Dani kerja lagi esok (Sabtu) dan ada satu hal yang harus diselesaikan. (Nak bawak balik kereta Toyota LE bagi kat ibu). Haruslah aku drive lain-lain kan.

Minggu ni berbuka ngan the whole family! Yeay!! Except Emilia More ni lah. Dia nun jauh tercampak kat UiTM Sg. Petani nun. Sian, jauh nak balik kampung. Bersabarlah sayang ye, nanti raya kita jumpa..:) Senang-senang dengarlah lagu raya Bersabarlah Sayang tu ek..=p

Ijai nak bawak tunang dia, Fyqa sekali. Anep pun naik ngan dia sekali. Nanti sampai RnR Rawang, kidnap Anep, naik ngan aku. Ibu suruh. Ijai yang cakap. Haha, padahal memang nak buat macam tu pun.

Tak tahulah macam keadaannya nanti. Selalunya lepas berbuka, aku melepek dulu. Maghrib pun hampir2 nak Isya' baru aku solat. Sampai ke tengah lautan mabuknya. Sampai sahur tak mandi pun ada. Harap malam ni dapat bertahan..Semangat nak jumpa ngan ibu ayah kot..Moga dapat bertahan ye wahai badan..

Ibu, Ayah, Ika...tunggu Along, Dani, Abang Ijai, Kak Fyqa dan Abang Anep ok ...:)

note : Alhamdulillah dapat bertahan puasa hari ni. Baru dapat 2 hari penuh. Lagi 3 hari?? Ke lautttt... Aku muntah-muntah dan loya.

3 comments:

JIVEBUMZ said...

hati2 memandu kalo tak larat benti kat hentian rehat yer.. kim salam kat mak ayah nana ek

Hanani said...

wah, sangat berani ye..nani tak pernah lagi berdua dgn kasih blk kg..jb-pahang (bentong)....ana pun morning sicknes time peknen eh? anyway, take care...

Zana Adieyza said...

puasa ke lautttt kerana ada baby comel dalam perut tu.. hihihi