Skip to main content

wedding nasya & syarafi @ Meru, Klang


plan hari ahad lepas, ke wedding sahabat ketika di kampus, Nasya dan Syarafi kat Meru, Klang. walaupun kad jemputan tak diterima tapi aku datang jugak hahahahaha... tak malu betul. eh, tapi taklah... nasya memag dah jemput siap-siap mase open house umah dia tahun lpas..setahun sudah..patut bulan 5 nikah nye, tapi atas sebab-sebab yang tak dapat nak dielakkan, delay ke bulan September.. tahun ni ko buat kenduri ko kawen kira sekali ngan open house ko lah kan nasya kan...=p

aku memang tak sabar nak g wedding nasya. sebab aku akan jumpa ramai kawan-kawan mase alam kampus dulu. kira reunion la.. best.. masing-masing dah lama tak jumpa.. macam-macam cerita, masing-masing dah berjaya ngan karier masing-masing..
aku, dani n Su.. bestfrens mase kat itm perak dulu. lama tak jumpa kan sue. rindu betul zaman dulu.
family potrait jap.. suka la gambar ni. nak cucilah..

perkara wajib! bergambar ngan pengantin. aku memang suka datang lambat-lambat bila pegi kenduri kawen. inilah sebab utama.. dapat bergambar ngan pengantin n pengantin akan ingatla sampai bila-bila yang aku datang wedding dia.. hahaha.. time aku dulu, aku ingat lagi tau sape yang datang, sape yang tak datang..hikhik..yg tak datang tu, aku paham. jauh satu, ade komitmen lain lagi kan..:)


ex-student dip in photography batch dec 2002-dec 2005. kecuali sorang yang bernama ila =p dua dari kiri. dia student fashion. sama batch la.. enady ngan dani tu abaikanla ek.. dorang bukan ex-itm..hehe..

hasil tembakan dari Shah. bf Yana. walaupun ko student IT, terer jugak bab-bab nak memeriahkan gambar ni ek..

aku ngan nasya n dani.. tahniah Nasya.. semoga mnjadi isteri yang baik dan solehah..

aku n nasya close up. perkara wajib jugak...

dah balik tu, masuk kete tak sampai pun 2 minit, dani dah terlelap tido.. hahaha.. tula.. dah puas kena gomol ngan auntie-auntie cantik tadi ek. dani bila tengok kawan-kawan aku yang pakai subang ke..yang meghelip-meghelip baju ke.. amboiii.. suka je kene dukung tau.. tak meragam langsung. akibatnye, tertido keletihan..dani dani..:)

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥
1 comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…