Skip to main content

bowling selepas bersalin

belajar menjadi ayah dan ibu yang sudah punya 2 anak..kihkih..yang seri dukung tu dani lah.., yang suaminye aka shahrul tu, anak dorang..marisa aka sakinah..tettamu kehormat..hihi

hikhik..tajuk macam lame je tak main bowling...padahal mase dani 2 bulan lebih ari tuh dah aku bantai main bowling..itu main secara sopan...semalam main secara tidak sopan..wakakaka..tidak sopan macam manakah itu? hurmm...maksudnya kegembiraan yang melampau batas2 sehingga terlupa bawak laki n si kecik itu..hihi..ampun ampun...terasa bujang la...

tu tuuu..nmpak aku yg tgh mmbuat balingan tu...ecehhh..

semalam Seksyen aku anjurkan pertandingan bowling tertutup antara zon-zon 5s kat opis aku ni..ade 5 zon so, 5 group la...zon ceria, zon awani, zon ria, zon oasis, dan zon prima...hahha..nama2 astro..;)
mmg meriah la malam tadi..

bertempat di alamanda la..mane lagi tempat paling dekat kat sini yg ade bowling..stat kul 8.30 malam...

sambutan sangat menggalakkan... hepi giler.. wahai pengerusi kelab moneyfesto aka cik misha..., ujung tahun kita buat lagi ek..seronok sangat...hilang segala tension kerja-kerja kat opis tu kan..

prestasi aku merudum..ecehwahhhh...hahaha...betul la.. selalu main mesti pin 100 ke atas...tapi semalam last frame dapat 80 je..penat dah kot...yg kelakar, dahla aku sampai lambat..sampai2 je terus kena baling...sekali strike lak tu..huhu..clap utk diri sendiri...

dani ngan enady mesti la aku hangkut sekali kan..tu yang lmbat sampai tu...hehe.. ade anak kecik mmg kena awal2 bersiap kan..;)
dani yang very bery the baikkk...thanks to mylevi devi hasben..sebab tolong jaga dani..

dani sangatlah baik malam tadi. takde pun meragam...cuma merengek nak susu je...kasik susu diam la dia... dani memang..kalau aku bawak dia berjalan..mmg behaveee je... cuba kalau cuti sabtu ahad tu tak keluar rumah..hadoii la..meroyan aku melayan dia tau...jadi hulk sekejap..masuk kete pasang air cond senyap ko.. siap gelak-gelak lagi..haiii dani dani.. stress mama ko ni tau..seb baik kecik lagi. nak marah pun bukan dia paham..takpe, tunjuk sikit2 dulu kegarangan aku ni..haha..garang ke? aku ngan enady dah decide, nak ajar anak, sorang kena garang n sorang kena lembut. maksud garang tu takdela garang bebeno kan...garang tegas cam tu la.. aku pilih jadik garang..huhu..enady jadi lembut..tgk caracter jugak la.. enady ni cool orang nye..aku ni cepat tempre sket...tak caya, tanya adik aku..hihi..

ok dah melalut ni..nak citer pasal bowling..lain plak yg dicerita nya...

game semalam habis dlm kul 11.00 malam..

dan keputusannye baru dapat tadi...

pemenangnye adalahhhh...

ZON CERIAAAA!!!...

zon aku lah tu..hihi..

congrates tu my team..ciksu, en.fahmi n bigbos..(BB)

bergambar kenangan sebelum pulanggg..

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥
3 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…