Skip to main content

SukmaOn9Shop 1st year GIVEAWAY

-
SukmaOn9Shop merupakan lama web yang menawarkan pelbagai jenis tudung terutama untuk penggemar tudung ala Ariani. Tudung2 yang dijual adalah merupakan buatan tangan asli yang dibuat oleh koleksi An-Nurul dengan 100% kualiti kain Original Lycra dan Tenda Thai Silk. Sebelum ini, koleksi tudung An-Nurul ini dikenali dengan nama Tudung Mahani tetapi jangan risau kerana kualitinya masih sama dgn yg dahulu..

-
SukmaOn9Shop juga sudah beroperasi selama setahun. Dan disebabkan itu, tuan punye kedai iaitu kak Sukmasary Suherman telah mengadakan satu contest kepada teman-teman blogger beliau dan juga kepada pelanggan sebagai menghargai sokongan mereka selama ini.

-
Syarat-syaratnya adalah :

just copy and paste from blog beliau..

- Kamu boleh bercerita apa saja mengenai SukmaOn9Shop dari segi produk, perkembangan @ apa saja tetapi jangan lari dari topik ya. Hehe.
- Berikan pendapat/ide/komen mengenai SukmaOn9Shop.
- Kamu juga perlu menjadi Fan di FACEBOOK (klik link)
- Letakkan banner SukmaOn9Shop di tepi blog anda. (copy paste banner)

Powered by  BannerFans.com

- Akhir sekali, letakkan link laman web terbaru di hujung entry www.sukmaon9shop.com.

-
Hadiahnya adalah...

- Pemenang akan dipilih secara Lucky Draw dan jika berjaya, hadiah2 yang akan kamu terima adalah spt berikut :

~~Hadiah pertama : 2 helai tudung An-Nurul
Printed Exclusive Terbaru bernilai RM90.
~~ Hadiah kedua : Sehelai tudung An-Nurul Printed
Exclusive Terbaru bernilai + An-Nurul Plain
bernilai RM70
~Hadiah ketiga : Sehelai tudung An-Nurul Plain
awning Thai Silk bernilai RM35.


-
Pendapat aku tentang SukmaOn9Shop..

Bagi aku, koleksi2 tudung yang dijual di
SukmaOn9Shop cantik2 belaka dan sesuai dipakai tidak kira wanita peringkat umur berapa. Di samping tu harga yang ditawarkan juga sangat menarik dan tidak terlalu mahal. Semua wanita boleh memilikinya dan pasti bergaya. Nak tau dgn lebih lanjut..sila KLIK SINI..

Jadi ape yang korang tgu lagi...jom la join contest ni..ramai2 kita meriahkan contest yang hebat ini...

Tarikh tutup adalah 12 May 2010...



♥ mama Muhammad Dani Emir ♥
2 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…