Petua : nk ilangkan selsema


aku ade jumpa satu petua ni...
belum cuba lagi..
dan aku just nk share ngan korang di luar sana...
mane tau berkesan kan..

"Ada satu amalan harian Nabi SAW yang beliau tidak pernah tinggalkan iaitu amalan menghisap air dlm hidung dan kemudian dihembuskan kembali. Saya secara berterusan telah amalkannya sejak 2001 sebelum mandi pagi, ambil wuduk, sebelum tidur dan waktu-waktu lain bila perlu. Sejak itu saya tidak kena penyakit selsema. Jika terasa nak kena selsema saya akan cepat-cepat servis hidung saya sampai terasa sakit sedikit kat dahi. Lepas tu terus OK. Ahli keluarga termasuk anak-anak yg kecil pun mengamalkan sunnah ini. Alhamdullilah, kami sekeluarga tercegah dari kena selsema. Jadi tak payah susah-susah nak buang duit jumpa doktor utk ubat selsema. Biasanya doktor akan kasi ubat piriton. Cubalah amalkan Sunnah ini, jika istiqamah pasti ada kejayaan."


♥ mama Muhammad Dani Emir ♥
1 comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Tanda-tanda nak bersalin

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP