dani checkup sebulan

salam semua...
pagi tadi ade appointment utk bawak dani cucuk Hepatatis B dos yang kedua...
kat klinik desa kg. Pulau Besar, Kg. Gajah...kul 8.30 pagi gerak aku ngan ibu serta dani naik kete..alhamdulillah aku dah boleh bawak kete pada hari ke-33 ni...dani awal2 aku dah kasik susu...biar dia kenyang sket...

check up baby :

berat : 5.75kg (wahhh..tak sangka berat dani naik banyak...10 hari lpas baru 3.5 kg...mmg pun, aku tgk badan dia pun dah makin besar, panjang dan lebar...pipi dah labuh sket..hehe)

tinggi : 55cm

mama dia pun kene check up jugak utk post natal :

tekanan darah : 110/70

HB : 12.2 gm

Berat : kembali kpd berat sebelum mengandung 76 kg...teruskan misi lagi utk turunkan berat kpd 60kg...hopefully..

pastu part nk cucuk baby paling yang aku tak boleh nk blah...sian sangat bila dani kena cucuk..meraung dia...aku tak pnh dgr lagi dia menangis sekuat itu...dengan dengan aku sekali meleleh..hehe..tak tahan beb dgr suara anak mnjerit...yelah, dani tak pnh meragam lagi...kalau nangis pun, nangis merengek rengek nk susu..bila dgr dia nangis kena cucuk tu, hadoooiii..meruntun hati ni dr sore dia...lpas ni cucuk 2 bulan pulak..alahaiii...

oh ye, nurse klinik desa tu cakap, sekarang ni bila baby kena injection, insyallah baby takkan demam sebab sekarang Kem. Kesihatan dah keluarkan ubat imunisasi yg baru..dulukan, bila baby kena inject je, konfem akan demam kan...aku ingat lagi adik aku si ika dulu bila kena inject, mesti demam...utk baby sekarang tidak lagi...alhamdulillah....taklah aku susah hati..=)

klinik desa Kg. Pulau Besar, Kg. gajah

Jadual Imunisasi





♥ mama Muhammad Dani Emir ♥
Post a Comment

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...