Tuesday, April 13, 2010

dani checkup sebulan

salam semua...
pagi tadi ade appointment utk bawak dani cucuk Hepatatis B dos yang kedua...
kat klinik desa kg. Pulau Besar, Kg. Gajah...kul 8.30 pagi gerak aku ngan ibu serta dani naik kete..alhamdulillah aku dah boleh bawak kete pada hari ke-33 ni...dani awal2 aku dah kasik susu...biar dia kenyang sket...

check up baby :

berat : 5.75kg (wahhh..tak sangka berat dani naik banyak...10 hari lpas baru 3.5 kg...mmg pun, aku tgk badan dia pun dah makin besar, panjang dan lebar...pipi dah labuh sket..hehe)

tinggi : 55cm

mama dia pun kene check up jugak utk post natal :

tekanan darah : 110/70

HB : 12.2 gm

Berat : kembali kpd berat sebelum mengandung 76 kg...teruskan misi lagi utk turunkan berat kpd 60kg...hopefully..

pastu part nk cucuk baby paling yang aku tak boleh nk blah...sian sangat bila dani kena cucuk..meraung dia...aku tak pnh dgr lagi dia menangis sekuat itu...dengan dengan aku sekali meleleh..hehe..tak tahan beb dgr suara anak mnjerit...yelah, dani tak pnh meragam lagi...kalau nangis pun, nangis merengek rengek nk susu..bila dgr dia nangis kena cucuk tu, hadoooiii..meruntun hati ni dr sore dia...lpas ni cucuk 2 bulan pulak..alahaiii...

oh ye, nurse klinik desa tu cakap, sekarang ni bila baby kena injection, insyallah baby takkan demam sebab sekarang Kem. Kesihatan dah keluarkan ubat imunisasi yg baru..dulukan, bila baby kena inject je, konfem akan demam kan...aku ingat lagi adik aku si ika dulu bila kena inject, mesti demam...utk baby sekarang tidak lagi...alhamdulillah....taklah aku susah hati..=)

klinik desa Kg. Pulau Besar, Kg. gajah

Jadual Imunisasi





♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

5 comments:

CikPuanMiera said...

dani da berubah wajah..
makin tembam bam bam.. geram seyh...

weh.. kg.gajah ngan kubu gajah jaoh x?

miss mumun said...

Makin comel la Dani nie bile mata da start bulat beco.. =)

JIVEBUMZ said...

aloo comei nye dani!
bile nak balik sini nie?
auntie nak peluk2 dani nie

honeysour's blog said...

ana aka miera :
a'ah kan...mmg lain...

kubu gajah nun jauh kat selama nun..jauhhh...

mis mumun :
tq..hehe

kak ila :
ok, nanti kita jumpa makan abc fredo..hehehe..
tgh bulan 5 baru balik sana...

mAr@ZiEy said...

Serius sy suke sgt2 tgk muka dani..muka dia mmg takleh tahan..buat sy nak sgt2 tium2 pp dia..ngomol2 pp dia..tp org ckp tak elok gomol sgt pp baby..nnti taknak minum susu plak..hemmm