Thursday, March 4, 2010

check up 9 bulan seminggu = 37 minggu

lupa nk review pasal check up 37 minggu pada hari selasa lepas...
biasalah kan, bila dah 9 bulan ni, check up nye udah seminggu seminggu...

check up biasa kat KD Desa Putra...

berat : aku dah takleh nk kate ape ngan berat ni...lost control dah...sebabnye, dalam masa seminggu ni naik gile berat aku...1.8 kg ok naiknye...seminggu je tu...padahal, aku makan pun takdela bermewah mewah...

hb : normal 11.4 gm alhamdulillah...

urine : glukose = Nil , protein = Nil

jantung baby : ok..berdegup degup...

kaki still bengkak n tangan kebas..(kurang kalsium) huhu..matikla..takkan nk minum susu selalu...

lpas tu aku di refer utk berjumpa dgn doc yg pasal dipaksa bersalin tu kan...haruslah aku kena ke KK Dengkil sebab kat KD Desa putra tu doc dtg hanya sebulan sekali...

jumpa doc n scan...
seronok ngan doctor Fiza ni...
dia terangkan every about nk deliver nanti...
mase scan tu pun mmg telus la dia punye citer...
dia ckp ukuran itu ukuran ni...berat baby...
oh ye, berat baby dah 3.3kg ok...
last month mase scan 26 january tu, baru 2.2 kg...
no wonder la berat aku bertambah tambah kan...
seb baik doc kate, tak besa n kecik sangat..sedang sedang saja...
ape yg doc review mase scan tu, semua ditransfer dalam carta kat atas ni...
dan my baby mmg mmbesar mengikut piawaian yg telah ditentukan oleh KKM...
means kalau figure ukuran baby tu ditanda dan masih di dalam yg 3 line tu, maknanye, baby growth very well la...gud gud my baby...mama sayang dia...

and last, aku tanya la pasal bila sepatutnya aku nk deliver ni,
n doc said, kite tgk result BSP next week..kalau ok...mmg kena menyerah diri on 19 mac nanti mase tu ngam ngam 40 minggu...
kalau tak sakit, kena induce...
kalau BSP tak cantik, means kandungan gula dalam drh aku ni lebih dari 6.8...mmg kena terus masuk hospital...
aku tak boleh lebih due....huhu..

ok habis dah...sekian...
last..muka land lord...
aik, nape mate aku sebelah tu lam gamba ni...

♥ honey ♥

6 comments:

mcjust.lol said...

waaah! smoge slamat melahirkan bby nanti ye~ amin~ =D

aMiYs said...

wahh.. dah dekat due la.. hope everything will be fine n ok.. xpe, baby nak dok lama sikit dalam perut kot.. hehe..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

alahai...x lame lg da wei....t update cpt2 k ble bsalin..

JIVEBUMZ said...

muka nana nampak lain sangat.. bam bam cket hihihi

tak sabar tgu baby nana kuar!

misha.w said...

nampak begkak dh muke awk. mesti dh tak sabar nak pegang baby kan? anyway, tc! :)

misha.w said...

nampak begkak dh muke awk. mesti dh tak sabar nak pegang baby kan? anyway, tc! :)