Skip to main content

sekitar majlis resepi sebelah lelaki : anas & ain

hari ahad bersamaan dengan 31 januari 2010 : majlis perkahwinan belah lelaki sepupuku, ain di Banting, Selangor...aku sangat excited nk pegi sebab rombongan dari Kg. Gajah satu bas akan tiba...dalam bas tu ade ibu ngan ayah aku..juga ika...sangat rindu nk jumpa ngan dorang...
janji ngan adik aku yg sorang lagi, anep utk mengambilnya di Stesen komuter Shah alam...namun janji tinggak janji..janji nk sampai kul 10 pagi..kul 12 baru sampai.hangen tak...naseb baik ade reason yg boleh accept la..tren rosak n lembab..takde ekon pulak tu..hikhk..sabor ye dik...

ok, kami berempat satu kete : aku, enady, ijai n anep...terus gerak ke Banting..oh ye, abg gee n kak shima satu kete, radhi n pudin satu kete sudah menanti di Tol kat Bandar Puteri tu..tak tau ape nama tol tu...yg tau tol paling last kat KESAS tu yg nak ke Klang n Banting..

elok2 sampai simpang umah pengantin, ade bas yg bawak rombongan Cik Ah kat depan...elokla, sampai serentak..sorang lagi sepupuku, nor n husben enal pun srentak sampai...gud gud...sampai same2 ..baru meriah sket kan..

ape ntah yg digelakkan dek kak shima tu..hehe..

siap ade flower girl..kelasss gitu...

aku n ika..budak ni sentiasala ngendeng ngan aku, tknk berenggang...mentang2 nk dapat anak sedara...siap cakap..tke cre my niece ye along..haha...

rombongan dari pihak perempuan...ramai kan...happening je...



mmg terbaikla ayam goreng ni...sedappp...nk balik sempat gak aku telan seketul..hikhik

nor (makbuyung juge), ika, ibu n aku...
tak pnh lagi jumpe scallop kaler ijau nak biru2 gini...cantekk...

kami sedondon...=p

sebelum balik, harusla bergambar dgn pengantin...




rombongan dah nk balik..kami pun nk balik juge...babai ika..jumpa cuti raya cina nanti ye..along balik kampunggg...

♥ honey ♥
Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…