Skip to main content

risau semacam

uikk..apesal cerah semacan je muka aku ari ni...
pic ni no edit2 ek..
original. pakai kamera hp saje..

salam pagi semua...
harap korang ceria2 selalu k..
dan ingat aku di sini..hikhik..

nak share ngan korang la satu bende ni..
korang risau tak kalau org yg kita tgu tak muncul2...
kalau kawan2 mngkin perasaan bengang tu ade kalau lambat sampai tak bagitau ke ape ke kan...
tapi ni kalau org yg korang sayang, dah bagitau dah nk gerak..then selama 2 jam tgu..tak jugak muncul2..padahal jarak antara tmpat kerja dan rumah hampir 30 minit saje..

huu..begitulah aku semalam...
risau giler aku bila enady tak jugak balik2 bila jam dah tunjuk kul 8.30 malam..
padahal dah call aku sebelum tu kul 6.30 ptg dia dh nak otw balik ke rumah...
perjalanan antara tmpat kerja dia dan rumah hanya memakan masa lbih kurang 30 minit la..

kul 7.30 aku call, tak angkat2...
pk +ve jela ..maybe atas moto...dalam hati dah tk sedap hati..
risaula kan, naik moto, ujan lak tu..mula la pk bukan2..
kul 8.00 malam aku call lagi..
tak jawab jugak...
aku dah mengalir2 air mata ni...
utk sedapkan hati, aku mandi dulu, solat n doa banyak2...
dah selesai semua...
call lagi...
tak angkat2 jugak...
tiap kali ade bunyi moto je aku larik kuar kat sliding tu mnjenguk kot2 la suami balik..
tapi hampa....

nangis2 jugak, tapi sempat gak goreng ayam n sediakan bahan2 utk msk nasi goreng...
pk si suami maybe lapar nanti bila sampai umah...
tang nak masak nasi tu aku takleh tahan dah...
dok kat pintu, tersedu2..sambil merintih dlm hati..
mane papa ni..~~

tepat kul 8.40 malam....
yg ditgu....telah sampai rumah...
aku agak sentapla jugak sebab balik lambat kan...
tak gitau ape2..

dia explen la kat aku nape dia balik lambat...
rupa2nya..sebelum tu dia singgah klinik..(itu aku tau sebab mase dia call tu dia tgh tgu giliran nak masuk jumpa doc)
selalunye kat klinik Nadi Iman sek.27 tu tk ramai org..
so, aku anggap tak sampai 10 minit la kan..
tapi semalam ramai org...
dan ditambah pulak dgn doc bercerita macam2...
mmbebel la kata enady semalam....
itu la ini la..ntahape2...
aku senyum je sebab aku pun dh kena..hikhikhik...(mase aku keje kilang, tu klink panel HTS)
patutla lambat balik...
dan nasib baik doc tu baik...
sempat lagi kasik mc utk ari ni...(huhu,,jeles...aku tak mc sekali)
sekarang ni dok ade kat umah terbaring...
berjangkit ngan aku..batuk n selesema..hikhik...
rehat jelah ye papa...

bila dah ok semua, aku pesan ngan enady..
jgn buat aku risau lagik...sian baby lam perut..
dia pun sedih jugak bila papa tak balik2...
walaupun atas moto, bila dgr bunyi hp tu, bentila kejap...
kalau takleh cakap (sebab pakai helmet), jerit je kat talipon tu,"papa atas moto ni"
haa..mcm tu..baru lega sket hati ni..

hehe..sekian...

♥ honey ♥
4 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…