Skip to main content

tag from nur ana aka miera


Tag 1 adalah berkenaan Photo Profile blogger
1. Terangkan maksud gambar itu
pic tu mase aku nikah..tgh tgu enady call..

2. Kenapa pilih gambar itu ?
sebab akulah yang paling cantik pada hari itu..hahahha

.:: ANOTHER TAG ::.
WHAT IS THE MOST IMPORTANT THING IN YOUR LIFE?
kalau ikut keadaan sekarang ni, duitla...
duit lah segala2nya...
mmg kna mata duitan sekarang ni..
nak raya oiii...

WHAT IS THE LAST THING THAT YOU BOUGHT WITH YOUR OWN MONEY?
Mcd..hikhik

WHERE DO YOU WISH TO GET MARRIED?
i'm married...:)

HOW OLD DO YOU THINK YOU WILL BE PERMANENTLY OWNED BY UR LOVE?
hingga akhir hayatku....

ARE YOU IN LOVE?
of course!! everydayyyy...

WHERE WAS THE LAST RESTAURANT YOU HAD DINNER?
mmm..jap jap nak ingat...Puteri Bongsu kot...

NAME THE LATEST BOOK THAT YOU BOUGHT?
umm.. xhengat..

WHAT IS YOUR NAME?
Nurliyana..cahaya dan kelembutan..ahaks...lembutnya aku..hihi

DO YOU PREFER YOUR MOTHER OR FATHER?
eh boleh pilih2 ek..aku nak dua2 jugak...

NAME A PERSON THAT YOU REALLY WISH TO MET IN REAL LIFE FOR THE FIRST TIME?
2 boleh?
wayne rooney dan michele owen..:p

CHRISTINA OR BRITNEY?
christina...genie in the bottle,..

DO YOU DO YOUR OWN LAUNDRY?
every week..

THE MOST EXCITING PLACE YOU WANT TO GO?
strawbery park...huhu..bila ntah?

CAMERA OR MP3 OR HP?
hp...really needdddd new hpppp..papa..plss....;p

POINT OUT 5 THINGS ABOUT THE PERSON WHO TAGGED YOU
1. really my best fren
2. dah lama tak naik viva dia...oh, fact nye adala dia ade sebuah kereta vivi..hiks=p
3. suka sembang n gelak kuat2..lama giler tak hang out ngan dia...
4. die masih study lagiiii
5. sangat rindu2 ngan dia..na, ko balikla keje sini balik weyyyy...

3 THINGS I SAY TOO OFTEN?
1. ntah
2. aaaaaa?
3. oooo..

BOOK I'VE RECENTLY?
my dairy...

4 SONGS I COULD LISTEN TO OVER AND OVER AGAIN?
sekarang ni aku nak lagu raya je..lagu raya lagu raya lagu raya dan lagu raya..bolehhh?

THINGS THAT I LEARNED LAST YEAR?
hikhikhik banyak sangat salah satunye, how to learn a good wife...hiks=p

PEOPLE TO TAG?

jivebumz
ceera
misswawa
intanazlina
fieza
violet
Princess N
nenek

sila buat ye...
1 comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…