Skip to main content

Sekitar Majlis Pertunangan Jivebumz

Hari Sabtu 08/08/09
memang nak pegi majlis ni...
pagi2 lagi aku dah ikut enady g keje...
hantar dia kat kilang n aku drive terus ke umah abg gee kat Puchong..
ade 3 mision ari tu...
1. teringin nak makan nasik lemak puchong...dekat ngan umah abg gee...sedappp...
gambo..aku luper nak amik...akibat pelahap ya amat...hikhik
2. nak g Celcom Center kat Seksyen 9 Shah Alam..nak buat simcard...yeay..aku guna no lame ye...013-339****
hanya RM5 je dapat yg baru
3. nak g umah jivebumz dia bertunang...

so...semua mision adalah tercapai..clap clap clap...
jom layan gambar2 kak ila aka jivebumz di hari bersejarah dia...
majlis diadakan di Lebuh Utara Ampang...
huhu..sangat scary masuk dalam ini kampung wooo...
tepi bukit...bila tengok bawah gaung..
aku baru tau ade perkampungan kat ampang ni...
ala dekat area2 bukit belacan tu...
kereta sentiasa banyak...jammed sesado...
sampai sesat larat...masuk kampung2 kat Tesco Ampang tu...
huisshhh..baru ku tahu ade banyak rumah ala2 kampung kat ctu...
pastu yang duduknya ramai org Indon...huhu...
bertolak dalam kul 3.00 petang...
akhirnya dalam kul 5.00 petang baru sampai plus jammed lagi...hikhikhik..
kak ila buat majlis ni kat rumah kakak sulung dia...
save budget pihak lelaki..hihihihi...
pihak lelaki dari kajang saje...
sampai je, kak ila tgh nak potong kek...
oh ye..kek ini kaler purple ye...
ntah knape masuk kamera aku ni kaler dia biru lak...
ape2 pun ..kek ini sangat sedap...inagt nak tapau..hahahah...




gaya candid dari jivebumz...hahaha,,mmg kenangan gamba ni...

hantaran dari pihak lelaki...
coklat..aku mintak satu..ekekeke...
baju sepersalinan untuk majlis akad nikah nanti...
kaler kelabu..cantik...
kotak cincin je...cincin nye dah kna pakai...
luper lak nak snap gambar cincin...
sirih junjung dia sangat sweet...napelah aku tak terpikir nak buat macam ni dulu..
rase nak putar je balik masa yang berlalu...
lihatlah pipi kami yang demokk itu...aku n kak shima..~ wife abg gee...
hantaran berbalas 5 dari pihak lelaki..
2 lelaki ini telah kekenyangan...jadik dorang lepak luar...
enady n abg gee..~ abg sepupuku..












dah...penat nak taip caption...
tengok ajelah gambarnye ek...
tata..

4 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…