Skip to main content

layan citer KOrea

semalam aku cuti ek...
tak larat nak bangun pagi2 tu...
pening ya amattt..
bukan nk citer tu sebenarnya...

aku nk citer ni...
sekarang ni setiap malam aku dok ngadap depan tv...
sampai enady pun join sekali...
yg buat aku excitednye...
dia siap tanya aku...
ni nape ma?, dia tu buat ape?, eh, tu nape?
kadang2 cam malas aku nak layan tapi disebabkan enady pun excited nengok citer tu...
aku layankan aje...

The Partner..
citer ni best giler...
lawak pun ade...
sampai aku tergelak2 nengok...
sedih pun ade...
tambah2 hero dia hero pelakon citer Mygirl tu..
Gongchan...
kan dalam citer MyGirl tu dia serius je kan...
nak tgk dia senyum pun susah kan...
tapi dalam citer The Partner ni...
hahahaha..lawak giler bila dia buat lawak...
gerenti mmg korang gelak punyer...
kehkehkehkehkeh...
citer ni pasal lawyer2 ni..
memula susah gak nak paham...
tapi lelamer aku paham gak...
kan dia kan subtitle in English...
ade certain2 words tu aku tak paham ~ maklumlah bahasa law ni advanced sket kan...
sampai aku heret laptop aku dok sebelah...
sebab dalam laptop aku ade e-kamus...hehe...
heroin dia pun boleh tahan...
kelako jugak...
dorang ni satu firm...n selalu la handle kes same2...
2-2 kepala otak giler2...
hkhikhikhik..cute je tau kalau dorang gaduh...
sesape nk nengok citer ni..
citer ni ditayangkan pada pukul 9.00 malam - 10.10 malam
setiap hari Rabu n Khamis sahaja di KBS World Channel 303

lpas tgk citer kelakor..nengok pulak citer sedih...
huhu..mmg sedih citer ni...
ye, aku tau ni citer lamer..hehe..

heroin citer sangat cantik..
hehe..aku teringin nk buat rambut mengurai2 tu...
huhu..cantik giler kalau kna angin...
citer ni mengisahkan yang laki tu dulu pnah ade awek...
n then awek dia mati sebab accident...
kebetulan di hospital yg sama, heroin mengalami heart transpant..
dan awek laki tu donour la jantung dia kat heroin...
hero n heroin berjumpa secara tak sengaja kat sebuah gunung...
dorang g research la bunga2 ni...
heroin tu keje as a florist...
heroin ni bila jumpa ngan hero tu, mesti jantung dupdapdupdap..
yela, jantung awek dia kan...

korang tgkla citer ni ek...
kat saluran KBS World jugak channel 303...
setiap hari isnin sampaila khamis..
jam 10.10 malam - 11.20 malam...
kalau kot2 terlepas eposod, boleh ulang tayang
pada hari sabtu jam 9.30 pagi - 2.20 petang...
hambeh ko..lima jam terus...
aku tak larat nk tgk yg tu...
lame sangat ngadap tv...
kang tak masak, tak basuh kain lak aku nanti...
kotak tisu prepare awal2 ek kat sebelah...hehe..

note : aku peknen ni, suke lak tgk citer2 korea...

3 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…