Skip to main content

pindah rumah

oppss..tajuk...
bukan aku yg pindah rumah yee..
enady yg pindah umah...
dia dh angkut barang2 dia utk masuk ke umah aku...
kami akan tinggal di Desa Pinggiran Putra, Sg. Merab...
alamat tulis Kajang...
tapi tempatnye dekat ngan PICC, Putrajaya...
ikutkan nk pindah hari sabtu ahad ari tu..
tapi bnyak sangat hal nye...
jadinye, hari kerja saje...
tapi ade perkara yg buat aku hangiiinnn satu badan...
pada lelaki yang bernama Usop (bukan name sebenar)...
aku sangat marah dengan ko..
ko sudah menyusahkan orang...
ko yang siap berjanji bagai..
ko jugak yang mungkir janji...
mungkir janji dgn alasan yang tak munasabah langsung!!!

ko ingat tak penat ke angkat barang tu...
keje ko bukannye aku suh ko angkat barang pon,...
ko bawak je lori tu sampai ke tempat yg nk pegi...
siap aku bagi ko upah lagi tau!!!..
huhuu..
aku geram ya amat...
nasib ade enady yng menenangkan aku...
ikutkan hati..eeeiiii...geram geram...
oh ye, aku tau ko geram ngan aku sebab ape...
sebab aku tolak cinta ko kan..
hahahahah...mcm drama pulak...
tapi mmg aku menyampah ngan mamat ni...

alkisahnye, enady dah berjanji dgn dia 2 hari sebelum semalam utk sewa lori dia...
nak angkut barang2 enady..
ke Putrajaya...
ok..takde hal la kan...
then, sampai waktu yg dijanjikan...
sebelum tu lagi...
enady dah call kul 6 ++ la...
utk reconfirm balik...
dia kater ok..takde hal punye...
janji kul 8 mlm tgu kat Esso Putra Heights...
sekaliiii... tgu punye tgu...tak jugak kunjung tiba...
enady call, kater dah otw dah..
aku yg tgu kat umah Putrajaya ni..
dah x sedap ati dah ni...apsal lambat lak ni..
kater kul 8 kan...
kul 10.30 mlm, si usop call cakap kunci ilang..
tak jumpa n tak tau letak mana...
waaakkkk luuu laaa...
tadi ko ckp otw kan!!!
tapi baru sekarang ko kater kunci ilang...
ape ke jadahnye tu weiii...
aku gerammmmmm!!!!!

note : nak kawen ni tak baik marah2 kan..
sabar na sabar..

1 comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…