Skip to main content

en.ady yg terkena april fool

hahahhaa..ade citer lawak di sebalik makan2 kat Putrajaya ni...
hari rabu..
dalam kul 6 ptg,
call en.ady tak dapat dapat...
saya dah macam lain je ni...
nak jadi hulk..huhu=p
sampai kul 7.30 mlm pun tak angkat2...

last2 saya tertdo dalam kul 8 mlm tu...
kul 8.15 ade call dr en.ady...
minta maaf banyak2 kate nye...
saya iyekan aje..sebab tgh mamai kan...=p
pastu baru dia cerita..
dlm kul 5.30 ptg tu dia g summit usj...
nak carik tiket wayang citer 2 fast n 2 furious 4...
hari rabu kan murah..ladies night...
konon2 nak suprise kan saye la tu...
sekali dah beratur punya panjang tu,
tiba kat kaunter..boleh tak org kat kaunter tu ckp..
"bang, citer 2 fast n 2 furious 4 tu 2 april la...esok.."
hahahahahahhaha....
saya bantai gelak je bila dia citer..
yelah ko bayangkan dah beratur punyer panjang Q nye
sekali esok plak...
hancur suprise dia..hehe..
then yg dia tak angkat phone tu sebab dia malu..
hahahahahha..lawaklah papa ni...
ish ish ish...
so, alang2 dia dah kuar tu,
terus dia kate nak jumpa saye...
kebetulan saye ade bawak lebih banyak nasi beriani mase jamuan tghari tu...
saya ajak makan kat dataran je..
berkelah kiranye...
tak sangka en.ady boleh terkena april fool yg real punye...
hahahahaha
sambil bawak ijai jalan2...
tgk gambar atas tu...
awek dia tinggalkan dia...
kesian dia...
ijai tu dahla jenis yg bukan lelaki yang berpoye-poye..
jenis yg pendiam...
susah nk tgk dia gelak...
kalau dia dah gelak tu, mmg best je rase...
sampai hati poms tu tinggalkan dia..
yelah , jauh kot...
takpe jai, carik je duit dulu..kumpul banyak2...
itulah kisah pada hari rabu...
semalam, takde ape citer sebab busy melanda...
hari ni baru free sket...
sebab bos g kursus kat PD..

4 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…