Skip to main content

busy yang baru bermula

salam petang semua...
masa taip untuk entry ni saya sensorang je kat opis tau...
yang lain semua dah balik...
ingat nak balik jap lagi kul 7...

mase untuk tulis blog dah kurang la...
sebabnya....
start 3 feb 09 semalam la kan...
saya dah tukar keje...
maksudnya...
kat opis saya ni...keje nya di rotate sesame staff lain...
termasukla saya..
huhu...
dari keje yang saya boleh handle sekejap je..~ maksudnya dah terer la...
dapat plak keje yang lagi bertambah2...
dahla tak tau satu ape pon...
pastu bertambah dari 2 keje ke 5 kerja...
5 tau...senarai tugas baru...
tak masuk lagi keje sampingan tu...
adeiiila...
tapi takpelah...
saya ok je sebenarnya...
cuma kena komitmen lbih sket la...
saya kena kerja sungguh ni...hik=p...

### mmm...esok
cc cakap nak ajak saya lawat tapak untuk buat family day...
dia cakap akan ke belah2 melaka nun n negeri sembilan...
uols ade suggestion tak...
kan dah cerita ari tu kalau pasal tangkap gambor2 ni..
automatik tugas tu jatuh kat saya...
takpe..i likeeeeee...

### tadi jugak saya dapat panggilan untuk induksi umum...
yeayyy...
salah satu wishlist saya akan tercapai nampaknye...
suke******
tapi yang tak best nye,
kursus nye kat INTENGAH..~ INTAN KL, Jalan Ilmu...
dah la kena ulang alik....
nasib baik malam takde kelas...
start 17 - 26 feb 09...
sape yang tak pegi btn lagi, dia akan delay sampai 2 mac...
saya dah pegi btn..hurreeeeyyyy...

### minggu ni saya balik kampung...
untuk booking baju, pelamin dan bagai2 tu lah kan..
ni belah pompuan plak...
umah saya la...
sape nak ikut...

### lpas balik kampung je,
ari selasa tu kna hantar adik saya aka kak yang...
yang dapat PMR 8A tu
ke MRSM Gemencheh, Negeri Sembilan....
dia dapat sambung kat ctu plak...

huhu....
demikianla...schedule saya sepanjang bulan feb ni...
padat dan duit poket pun akan nipis...
hurmmm...
itu saje...

p/s : time keje tak dapat nak apdet blog sebab busy pastu nak study lagi...
study tugas, tugas tugas...dan tugas...baru....
jaga diri semua...


3 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…