Skip to main content

waa...kezutan...

tengahari tadi,...
mase tgh makan..
tetiba ade orang bagi salam...
aikkk..abg gee dah balik....
oh ye...abg gee aka sepupu saya hari khamis ari tu masuk hospital
sebab sakit kepala...
rupe2nye darah tinggi ngan sakit tulang belakang...
mmg dia ade call pagi tadi, yang dia kuar ari ni...
tapi tak sure kul bape...
tetiba dah tercongok dpan pintu...
terkejut la saya...
lagi tambah terkejut, abg gee balik bawak neeeeeeee....kak ila aka jivebumz...
wwaaa..dah lama tak jumpa kak ila....
kak ila datg mmg langkah kanan...
mase tu kan saya tgh makan...
kak ila siap makan2 kat umah saya...
dahla lauk ntah ape2 je...sup telor + ikan masin sambal + sambal belacan...
pas makan lepak2 sambil layan wifi freeeee..*suke***
tu org yg pakai baju itam tu yang baru kuar spital...
kak shima pon layan wifi..
laju tau network dia..tak caya tanya kak ila...
kan kak ila kan..hiks :p
ady tgh main PS2...
ijai dok layan bakal abg ipar dia main...
oppsss...sila abaikan rumah yang bersepah2 tu ek...
dalam sejam jugakla kak ila lepak umah abg gee ni...
pastu saya follow kak ila utk tunjuk jalan balik....
tadi abg gee yang tunjuk jalan kat kak ila..
jalan nak g umah abg gee..
sambil2 tu leh naik cik bibah kak ila ni...
maklumlah keta baru..hihi...
kak ila bersama cik bibah nye...


cik bibah yang blacky...

p/s :sekarang ni saya tgh lpak2 depan tv...
sambil apdet blog...
abg gee, kak shima n abg chik dorang g mydin usj g carik beg sekolah anak dia...
ijai layan youtube, ady layan mata jap~tdola...sebab tgh malam kang ade bola beb...
man u lawan chelsea...
pertarungan sengit tu...
5 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…