Skip to main content

tag new year 2009

salam ceria semua di pagi rabu ini...
pagi2 ni tak busy sangat...
dan pagi ni juga nak siapkan tag semalam yang tak siap2...

Rules : Once You’ve Been Tagged, You Are Supposed To Write A Note With 16 Random Things, Facts, Habits, Or Goals About You.

1. Nurliyana ni peramah orang nye...

2. saya dah bertunang dan akan melangsungkan perkahwinan tak lama lagi...hehe...bila tu... tguuuuuu saya umumkan kemudian...=p

3. suka makan, makan dan makan...but lately ni kna kurangkan makan sebab tut tut tut tuttttt..anda semua paham kan...

4. anak sulung dari 5 adik beradik ~ 3 perempuan n 2 lelaki

5. saya mempunyai hobi baru iaitu blogging...best rase nye kongsi pengalaman hidup di samping dapat ramai kawan...

6. ramai kawan baik...

7. makanan fav saya..saya suka makan laksa penang dan bihun goreng..

8. harta yang paling saya sayang ialah laptop saya...

9. sensitif sket saya ni...

10. suka merajuk ngan en.ady...

11. bakal mendapat husband yang suka membebel...uuuwaaaaaa...nak buat cmne..kate sayang kan..

12. saya seorang yang bersederhana....

13. adik saya, kak yang dapat PMR 8A ari tu...~ hiks :p ni pon kna bagitau ke..hahhaa..

14. impikan keluarga yang aman bahagia...

15. idamkan rumah sendiri dan kereta sendiri...

16. hari2 dok menghitung hari...bila nak kawen...~lalalalalalalalal...

ok..selesai sudah tag yang pertama...

second Tag

  • do not copy answer
  • the tag question must be 100% the same
  • tag people after doing tag
1. sis lin 2. erieq 3. kak mal 4. dikyatt 5. fiza 6. yanti315 7. kak rinna 8. yutatz 9. cencorot 10. widydib


1.how do u know 1?
blogger tegar...


2.what would u do if u never meet 2?
takperla..kalau jumpa lagi best...


3.what would u do if 3 n 4 dated u?
lom pnah lagi jumpa ngan kak mal..dikyatt..lamer nye tak jumpa yatt...


4.would 5 n 6 make a good couple?
pompuan lorr...


5.do u think 7 is attractive?
comey n gebu..i likeeee


6.do u know anything about 8's family?
kawan mase diploma dulu..bila masing2 dah habih blajo, barulah nak bertegur sape..hiks :p


7.tell me something about 9?
ye...dia pon kawan mase diploma dulu dan satu negeri ngan saya...perak best!

8.what language does 2 speak?
malay n english kot...maybe...


9.who is 3 going out with?
erk...dia dah kawen..so, ngan beloved husband dia la..


10.how old is number 4?
around 23 kot...kalau salah betulkan yatt...:)


11.5?
mmm..tak pasti la...selalu sembang kat YM tai tak tau umo...hahaha


12.who is 6's favourite singer?
yanti....ape lagu kesukaan mu...blur...


13.7?
kak rinna pon...aper lagu kesukaanmu wahai kak rinna


14.is 8 single?
yes..but not available...:P


15.what's 9 last name?
first n last..fareezan =p


16.would u consider being in a relationship with 1?
she is kakak yang sangat baik,..
adik n kakak la...

17.which school does 2 go to?
area cheras kot..hehe


18.what do like about 3?
empoi jer... hapy go lucky


ok selesai sudah tag ku....sape yang tersenarai tu silalah buat tag yo...
2 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…