Skip to main content

tag tag tag

hahahhahaha...syoknyer ader orang tag saya...
hiks..itupun sebab kena paksa suh bagi tag jugak...
yerlah..asyik dorang ajer buat tag..pastu takmo tag saya pulak...
angin la saya..hiks :p
Eiiii.. Sukeee nyeeee!!
Si wawa dengan bangga nye men'tag sayee...
haa..uols..siapla kena tag lpas ni...

What Were You Doing 5 Years Ago?
- sebok study kat Uitm, Perak...
- Part 3 in Uitm, Perak...

What Were The 5 Things On Your To Do List Today(17 November 2008)?
1) Tgk email
2) Makan
3) Wat keje
4) Update blog
5) Siapkan Borang SKT (eh samer lak ngan cik wawa...hiks :p)

What Are 5 Snacks That You Enjoy?
1) Twistes
2) Super Ring
3) Nurget Milo
4) Coki coki
5) Jigs

What Are 5 Things That You Do If You Were Billionaire :
Kumpul harta dulu..
1) beli rumah..banyak-banyak
2) Beli kete idaman...pastu beli untuk family pulak...tunjuk jer, akanku belikan..hahaha
3) nak bukak Cyber cafe...sukerla..
4) Nak kawin. Dah tentu kalau aku billionaire rmai yg tergile2 kan aku.
5) Nak bwk sume keluarga, sedara mara sepupu sepapat kaum kerabat gi buat umrah/bercuti..jalan-jalan sepuasnya...

What Are 5 Jobs You've Had :
macam-macam wooo..
jap nak ingat balik...
1) promoter
2) tukang serve kat kedai makan
3) buzzer at KFC
4) minah kilang...operator n kerani n officer...
5) kerani cabuk jugak cam wawa..hiks:( bila nak naik pangkat neyhh...)

Who Are 5 Persons You Want To Tag?
hiks :p
part ni yang saya suka..
nak tag....
1) ana aka miera ~ ko wajib buat eyhhh..
2) ibuafiqah
3) jivebumz aka kak ila
4) prettydyana aka dayana
5) sis lin

bukan aper...kalau saya bagi tag ni..boleh jugak uols apdet blog kan..
hahahaha..ni khas saya tujukan utk prettydyana..sebab dia cakap dia tak tau nak apdet aper...
hahahaa..yana, yana wajib buat! kalau tak buat siapla...hiks :p
3 comments

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…