Satu Tahun Iman

Happy Birthday sayang mama, Iman!
Dah bulan 4 ni baru mama upload kat sini. Sori sayang. 
Atleast ade jugakkan...:)

Iman lahir 27 Januari 2016.
ni kronologi masa nak melahirkan dia..


Plan simple2 je sebab busy.
Beli kek, balloon, kfc. setel. kami celebrate ber6 plus Kakyang. 
Janji ada gambar... haha.. ni penting woo.

Pencapaian dia masa umur 1 tahun :

- dah berjalan

- gigi dah tumbuh 4 batang. Sekarang dah 1 tahun 2 bulan, gigi nak masuk 12 batang. Gigi bawa nak keluar lagi 2 batang, menjejeh2 je air liur dia.

- tak mudah nak dengan orang yang tak kenal. Even nenek dia pun lamaaaa baru dia nak ok..

- tu je lah kot. anak dah no 3 ni tak banyak yg aku sempat rekod. sebabnya busyyyy.. huhu, sorila anak no.3 ye... Kalau tak dulu time Dani, beratus2 entry pasal dia. Zara pun sama, beratus2 jugak sebab excited dapat anak girl kan...Iman baru 17 entry dia.. adoi yai.

jom layan gambar.

Thanks Makyang, sponsor kek n deco kat belakang tu.









Habis kena terkam dengan Iman, kek tu... 3 jari yang comel.. :)





Ucapan mama :

Semoga Iman membesar dengan sihat dan bijak. Dah besar nanti jangan lupa jasa mama papa dan orang - orang yang menyayangimu selalu...

Semua orang sayang Iman. :)



♥ mama Muhammad Dani Emir ♥ Nur Izzara Dania ♥ Nur Iman Dania ♥

BERJAYA SUSUKAN ANAK SEHINGGA 2 TAHUN SELEPAS AMALKAN SUPPLEMEN SHAKLEE



SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3
TESTIMONI 48: NUR FARAH LIZA RAMLI

[BERJAYA SUSUKAN ANAK SEHINGGA 2 TAHUN SELEPAS AMALKAN SUPPLEMEN SHAKLEE]
.

Assalamualaikum W.B.T. Nama saya Nur Farah Liza Ramli dan berumur 38 tahun. Saya menetap di Banting dan mempunyai 3 orang dan berkerja di bahagian Teknologi dan Maklumat.
.

Saya menghadapi masalah kekurangan susu ketika anak saya berumur 1 tahun 6 bulan. Pelbagai simptom-simptom dan gejala susu semakin menyusut telah saya hadapi. Rakan saya, Fatimah Azzahra Ismail, telah mencadangkan kepada saya supaya minum MealShakes dan ESP Shaklee secara konsisten. Beliau berasa simpati terhadap saya kerana saya berhasrat untuk menyusukan anak sehingga umur 2 tahun namun anak baru menjengah umur 1 tahun susu badan saya sudah menyusut.
.

Sya juga mendengar banyak pendapat dari ramai orang bahawa ESP Shaklee merupakan supplemen Shaklee yang sangat bagus untuk ibu yang sedang menyusukan anak. Saya mengamalkan 1 sudu Mealshakes dan 2 sudu ESP pada waktu pagi manakala pada waktu malam pula saya cuma mengambil 1 sudu ESP sahaja.
.

Selepas mengambil MealShakes dan ESP secara konsisten selama 6 bulan, saya lihat bayi saya selalu kenyang dan saya sendiri puas menyusukannya. Alhamdulillah, kini anak saya dapat menyusu badan sehingga 2 tahun.
.

Saranan saya kepada ibu-ibu yang mempunyai masalah seperti saya, ambillah MealShakes dan ESP secara konsisten. Saya berasa sangat gembira dan berbesar hati kerana menjumpai produk hebat Shaklee. Terima kasih Shaklee.



♥ mama Muhammad Dani Emir ♥ Nur Izzara Dania ♥ Nur Iman Dania ♥

Order Today


Mix Tuna & Egg Mayo
21 pcs
RM30 only.





Tq Mr. Khairul From KKLW.

Next time order lagi..:)





Lelaki 28 tahun Paru Paru Bocor Akibat 11tahun Merokok. Korang Bila nak berhenti? nak Tunggu Paru Paru Rosak dulu ke?



Paru-parunya bocor dan bahagian yang bocor itu terpaksa dibuang. Memang mengerikan, namun itu yang harus diterima Muhammad Aidelhan Surjonoh, 28, akibat merokok.



Pemuda yang tinggal di Kluang itu berkata, semuanya bermula dengan sesak nafas pada 24 Februari lalu.


“Mula-mula saya sesak nafas. Pergi ke klinik di Kluang, dan doktor kata mungkin gastrik atau otot tegang, tetapi selepas beberapa hari, keadaan saya masih belum pulih.

“Kemudian saya ke Hospital Pantai Batu Pahat dan sempat jalani pembedahan untuk keluarkan angin dalam paru-paru, tetapi masih tidak pulih. Apabila buat imbasan CT, doktor dapati paru-paru saya bocor.


“Hospital itu minta saya rujuk ke Hospital Mahkota, Melaka. Di situ, saya jalani pembedahan untuk menampal paru-paru yang bocor. Malangnya kaedah itu tidak berjaya dan doktor sarankan bahagian bocor sebesar lima sentimeter dibuang,” katanya ketika dihubungi di sini, semalam.

Selepas hampir sebulan menjalani pembedahan terbabit, Aidelhan yang sebelum ini aktif bersukan berkata, dia masih belum pulih sepenuhnya dan tidak boleh menarik nafas dalam.

“Keadaan saya semakin baik, tetapi belum pulih sepenuhnya. Saya belum boleh menarik nafas dalam. Menurut doktor, ia mungkin ambil masa tiga bulan hingga setahun untuk pulih.

“Dulu saya aktif bersukan seperti bermain futsal, takraw atau badminton, tetapi sekarang doktor hanya galakkan saya berjalan,” katanya yang mula merokok sejak berusia 17 tahun.

Tambah Aidelhan, dia mula sedar bahawa merokok bukan sekadar membahayakan kesihatan malah ia juga satu pembaziran.

“Sebelum ini saya memang ada niat nak berhenti merokok. Tapi ia sekadar niat, justeru saya anggap apa yang berlaku ada hikmah kerana jika tidak sakit, mungkin saya tak berhenti merokok.

“Sekarang apabila dah tinggalkan rokok, baru saya sedar hampir RM400 saya bazirkan setiap bulan untuk beli rokok. Kalau jumlah itu diberi kepada ibu bapa kan lebih baik,” katanya.

Aidelhan turut dimaklumkan oleh doktor yang merawatnya bahawa paru-parunya boleh hancur sekiranya dia tidak berhenti merokok.
“Sudah sebulan saya berhenti merokok. Saya faham memang susah nak berhenti kerana saya sendiri mengalami pening-pening dan lemah badan pada minggu pertama.

“Masuk minggu kedua dan ketiga, saya mula biasakan diri tanpa rokok. Mula-mula memang susah. Kalau tak boleh berhenti terus, mulakan dengan kurangkan merokok,” katanya.



Cara Mudah Menghilang Ketagihan Rokok


Vivix mendetoxkan nikotin dari dalam darah, organ, otak, dan tempat lain. Bila nikotin berkurangan, rasa ketagih pada nikotin pun hilang.

Orang merokok merasakan satu perasaan bila dia menghisap rokok. Sebab itu bila dia berhenti merokok, otak dia rasa lain macam dan memanggil-manggil untuk dia merokok balik bagi mendapatkan semula perasaan itu. Vivix boleh memberikan perasaan tu, jadi bila dia minum Vivix, dia tak rasa terpanggil nak merokok.

Vivix mengurangkan simptom withdrawal bila berhenti merokok. Simptom withdarawal sememangnya teruk, sebab itu orang yang berhenti merokok secara tiba-tiba, dia kena macam-macam penyakit. Senang cakap, badan 'terkejut' dengan keadaan yang dia tidak biasa (tiada sumber nikotin dalam badan). Insya-Allah dgn Vivix boleh redakan kejutan tu.










Shaklee Effect Sharing : En Nasiruddin Testimoni berhenti merokok dengan Vivix



Jika rasa masih sayang mahu berhenti merokok... cuma pandang isteri, anak anak anda. Mereka juga berisiko tinggi mendapat pelbagai penyakit disebabkan sikap buruk anda

. 
Sayangi diri sendiri dan keluarga .. Bertindak sekarang sebelum terlewat.


Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. 

Sekiranya anda berada di sekitar Putrajaya, Bangi, Cyberjaya, saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Putrajaya, Bangi dan Cyberjaya.


Shaklee Independant Distributor

AnaLyana AZ (ID 894161) 
Facebook : Ana Lyana
Fb Page : Dani Dania Store 
No Tel : 018 2244 135
COD Area : Putrajaya, Bangi, Cyberjaya





♥ mama Muhammad Dani Emir ♥ Nur Izzara Dania ♥ Nur Iman Dania ♥

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...