Thursday, April 30, 2009

SElamat bercuti...

hari ni mmg saya busy nak mampooossss....
oppsss...
adooiii...
dahla sorang2 je..
tak de geng..
rozi n yana cuti dah...
nasib baik ade ikan2 yg menemani...
oh ye, saya dapat kawan baru...
tu nanti saya citer k..

pagi2 esok saya nak balik kampung Perak...
tujuannye, nak menghadiri wedding sahabat baik ku...
Hawariah binti Hambali...
huhu. kawen jugak ko we...
ingat nak suh ko jadik pengapit aku nanti...
mm..by the way...tahniah ye..

Wednesday, April 29, 2009

reYna

thanks to adreyna...
oo dah setahun ye...
hepi blog anniversary dear...
semoga kamu sentiasa ceria dalam menempuh liku2 hidup berblog..=p

thanks to akim

thanks to akim aka bf rozi
dan rozi juge..:-)
sebab sudi jugak bawak kitorang ni jalan2 naik kete best..
blanje makan pon kat tempat best..
dah jadi fav plak restoran Limau Nipis ni..
aku suke tgk dorang ni..
sweeettt je...
rozi..klau cakap phone..alahaiii...
boleh cair tau...=p
aku order nasi ayam n ayaq limau nipis...
sape yg tak tau tempat ni, restoran ni ade kat bandar baru bangi...
seksyen bape aku tak tau...=p
google je kat internet...
sempat jugak aku snap gambar candid deme ni...
hikhikhik...
rozi..aku dah terbau nasik minyak ni...
kasik cepat sket eaa...=p

semoga korang berdua kekal bahagia hingga akhir hayat...
sayang korang...muah muah...:-)

tag zaman budak kecik

CERITA ZAMAN KECIL ANDA

>>> SILA PAMERKAN GAMBAR ANDA KETIKA KECIL (MAXIMUM GAMBAR ADALAH 5 KEPING)

boleh tak???
sekali banyak keping aku letak...
hahahah...
punyalah banyak gambo2 mase kecik..
tu pun ade lagi sebenarnye...
tak dan scan je...

>>> SILA PERIHALKAN GAMBAR TERSEBUT (CTH: TIKA@SEWAKTU BILA, DIMANA, OR ETC)

banyakla nak citer...
lagipun dah tak ingat..hehe

>>> TIKA INI ANDA MERUPAKAN ANAK YANG KEBERAPA DALAM KELUARGA

saya anak sulung dari 5 beradik...3 pompuan 2 laki

>>> PERIHALKAN TINGKAHLAKU/TABIAT/PE'EL,PERANGAI ANDA WAKTU ITU

ibu aku cakap, aku ni kuat menangis, kuat merajuk...
bukan ibu je yg cakap..
makcik aku pun cakap..
hahahaha...sekarang tak lagi tau...
behave behave..

>>> KONGSIKAN BERSAMA TAG INI KEPADA RAKAN ANDA (MAXIMUM 15 ORG)

ramai la...

ana aka miera
widydib
nisahebat
neezareef
sis lin
prettydyana
kak attyfir
adreyna
eidafatiha
cikian chumel
fazemy
misswawa
suehaida
zack-u
princess N

hah! hambek ko...ramai kan...kpda korang2 yg kna tag tu, sila lah buat ye...tq...

note : ok kak ila aka jivebumz...nana dah setle buat tag akak...=p


Tuesday, April 28, 2009

meja makan free

last weekend, saya g umah makcik saya kat port klang...
dorang tgh renovate rumah..
so, adela barang2 yang tak nak pakai dah...
termasuklah meja makan ni...
tu yang makcik aka ucu bagi kat saya n en.ady...
lagipun elok lagi...
sayang nak buang...hehe..
nampak kan rumah saya kosong aje lagi..
alahaiii..papa...bila nak kasik sofa ni..=p
meja makan tu tak pasang lagi...
ari tu tak sempat nak pasang..
nanti2 lah pasang..en.ady yg pasangkan huhu..
along kecik (baju hijau) n adik bongsunye...alia..dan juga brown saya..
mase nak balik tu..bawak dorang round2 jap kat sekitar Putrajaya...
alamak, apsal nampak gemuk lak ni..adoyyaiii..
faktor baju ok...

Big Apple

kredit to prettydyana n rozi..
sebab rajin tgu saya...
yana dlm keta kat luar Alamanda..
rozi kat meja Big Apple tu..
orang adalah sangat ramai mase beratur tu..
saya nak jugak beratur nak beli Big Apple tu..
dah lama dah dok terliur liur je...
akhirnyaaa...
say chesse n Choreo pilihanku..
rase sayang pulak nak makan..
nyum nyum nyum..

cupcake utk si dia

cupcakes ni saya tempah ari jumaat lpas...
sempena belated anniversary saya ari tu...
konon2 nak buat suprise kat en.ady..
dan mmg dia tersuprise pun...
terharu katenye...hikhikhik...papa papa...
gambar nan ado lah ek..
sebab teruja punya pasal...
lupa plak nak snap2 gambar...

aktiviti hari jumaat

hahahahahahah...
nak tgk gambar sengal?
huhu..
ni mmg dah jadi rutin ari jumaat pulak...
yela 2 minggu lpas posing2 kat sampah sarap tu kan...
minggu yg ari tu...
main2 ngan tupperware plak...
satu kebetulan ye kawan2...
hehehe...
layan je la ek gambar2 ni...





dalam proses

kini saya dalam proses nak menghantar kad2 ini...
tu yang busy sket...
di samping keje2 kat opis yg sungguh banyak itu...



Monday, April 27, 2009

Manchester United

sape yang fan of Red Devils tu...
same2lah kite berharap yang Man U akan menang kalahkan Arsenal
dalam Piala Liga Juara-juara nanti ek...

i Love Manchester.....:girl_14::girl_14:


tag wallpaper

lame tak buat tag...
sekurang2 nye ade bende yg nak diapdet pagi ni...;-)
ade 3 orang yg tag aku pasal wallpaper ni...

prettydyana
jivebumz
amigrow

so, aku buat sekali lah ek...

1-Anda perlu printscreen wallpaper anda yg tgh anda guna skrg jgn tipu2 ek..x suke...


2-Bg tau naper anda suka wallpaper anda???

huhu...ala korang tgk gambar je mesti dah tau nape aku letak gambar ni jadik wallpaper kan...
semestinya aku rinduuu...
aku rindu telatah budak kecik tu haa...
ibu n ayah...
kak yang...
ijai...
dan juge studyholick...plusss air holick..nyumnyum...
student + cikgu...anip la...
"dik, apsal susah sgt nak jumpe kamu ni???"

3-Sapa pulak aku nak Tag ni??? nak tau jugak korang taruk wallpaper apa kt pc korang tu..heheh

mmm...follower aku sila amik ye tag ni...
tag ni kacang aje kan...
sape yg dah buat tak yah la...=p

tag wallpaper

lame tak buat tag...
sekurang2 nye ade bende yg nak diapdet pagi ni...;-)
ade 3 orang yg tag aku pasal wallpaper ni...

prettydyana
jivebumz
amigrow

so, aku buat sekali lah ek...

1-Anda perlu printscreen wallpaper anda yg tgh anda guna skrg jgn tipu2 ek..x suke...


2-Bg tau naper anda suka wallpaper anda???

huhu...ala korang tgk gambar je mesti dah tau nape aku letak gambar ni jadik wallpaper kan...
semestinya aku rinduuu...
aku rindu telatah budak kecik tu haa...
ibu n ayah...
kak yang...
ijai...
dan juge studyholick...plusss air holick..nyumnyum...
student + cikgu...anip la...
"dik, apsal susah sgt nak jumpe kamu ni???"

3-Sapa pulak aku nak Tag ni??? nak tau jugak korang taruk wallpaper apa kt pc korang tu..heheh

mmm...follower aku sila amik ye tag ni...
tag ni kacang aje kan...
sape yg dah buat tak yah la...=p

Friday, April 24, 2009

EXAM @ ANGKASAPURI

Ni cerite semalam ek korang...
baru sekarang sempat nak apdet...
bos tade..hihihi..g meeting...
semalam yg macam korang tau...
aku g exam amali kat Angkasapuri nun...
utk post Ahli Fotografi B27..
pagi tu aku bertolak dari Puchong...
naik Federal nun...
pagi2 buta aku dah terpacak kat depan Angkasapuri...
amik pas pastu tanya Pak Guard kat ctu mane bangunan IPTAR lame..
dah park keta semua...
tgk jam awal lagi..
baru kul 7.30 pagi...
exam nye start kul 8.30 pagi..
exam nye bukan yg tulis2 tu...
hanya amik gambar je...
dia bagi 4 tajuk...
pastu tangkap la gambar berdasarkan tajuk tu..
ikut kreativiti masing2...
kawasannye hanyalah kat area Angkasapuri sahaja...
mase yg diberi hanyalah 2 jam..
8.30 pagi briefing...stat amik gambar kul 9.15 pagi...

seronok jalan2 dalam Angkasapuri tu...
walaupun penat...
panjat bangunan, turun naik tangga...bukit bukit...
adohaiii...hilang 5 kg kot berat badan aku ni..hihihi...

dah tngkp gambar...tinggal satu tajuk je lagi ...
Satu malaysia...
huhu..susah sket tajuk yg ni...
yelah, kna co-operate ngan org kan...
mesti ade org melayu, cina n india...
yg menggambarkan Satu malaysia...

mase tinggal 15 minit...
nak tau aku g terjah mane...
hahahahah...
aku g terjah masuk dalam KOnti Radio2 RTM tu...
Muzik fm, KL fm, Selangor fm, Minnal fm, Asyik fm...
banyak2 lagi la...ai fm...
best gile...
first time masuk kat konti radio2 tu...
tapi aku tak bape knal la ngan DJ2 kat ctu...
heheh..kalau Hot fm haruslah knal kan...
hahahah..tak patut betul...
pelakon yg aku terserempak pon dengan Shaharuddin Thamby...
itupun tak nak senyum ngan orang.. aperla...
pnat aku senyum...tapi takpe, bukan aku minat sangat kat dia pun...

Konti radio Minnal FM...
aku sangat teruja tauuu....
ni konti radio Voice of Malaysia...
yg hanya boleh dengar kat Internet shj...
untuk org2 Malaysia kat oversea nun...
best keje ngan akak ni..akak ape ke name dia...
Azilah rasenye...
nanti aku check balik kat web dia..
pengalaman yg tak dapat aku lupa la...
masuk konti radio2 tu...
dan orang2 dia pon best...
gambar2 nye aku tak dapat la sebab semua kat dalam filem yg nak hantar kat Pemeriksa tu...
sempat amik gambar ni je...

haa....mase exam ni jugak...
aku jumpa ramai giler junior2 aku dulu...
tapi yg ngam aku ngan dorang ni je la...
ade sorang tu batch aku, tapi sumbung betul...
mmg patut pun sebab mase kitorang satu kelas dulu dr Part 1 sampai Part 6...
mmg anti sket dengan dia ngan adik dia...
bukan aku sorang aje tau...
org lain pun..
dia ngan adik dia yg tak campur ngan bebudak lain...
lantak dia lah...

seronok gile ok jumpa dorang ni...

senior...yg duduk kat depan tu je senior aku...
junior yg lain ntah mane...
pompuan tu tau...cuma ala tomboy sket...
gambar mase Trip ke ULU Kenas...
satu Department pegi...
Dari Part 1 sampai la Part 6...
mase ni aku Part 6...

tulah serba sedikit aku punye report utk exam semalam...
harapan aku semoga aku dapat job ni...
huhu...



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...